Dag 2: Spidsrod og papirshatte

Gang i Politiken

Politiken - nu som papirshatte

Vi sover skønt men tæt den første nat, tre kvinder i det lille telt vi har lånt af Ram Sapkota, ejer af rejsebureauet Mountain Delight, et af de her ganske få mennesker, som er super-ærlig og ikke kun interesseret i penge. Vi havde egentlig også lånt soveposer, men de er ikke med, opdager vi, da vi pakker ud…meget nepal-agtigt… Godt vi har købt rigeligt med lokale dyner, for vejret er skønt om dagen men lidt koldt om natten!

Næste morgen starter med mælk og müsli fra Katmandus svar på Fötex. Sita laver dahl bath til sig selv og os og det får vi så til frokost. Det er billigt at købe grøntsager og aftalen er, at vi leverer råvarerne og Sita og hendes familie spiser sammen med os. Der er ikke nogen steder at købe mad i nærheden og så er der helt sikkert renere hos Sita:)

Bagefter er der tid til at lave papirting med Sitas og naboernes unger. KV har hurtigt omdannet den medbragte Politiken til hatte, både og fly, til den flok unger, som til stadighed hænger ud omkring os.

I dag når vi rigtig langt og KV er på en gang høj over resultatet og meget træt. Vi er her jo så kort tid – bare 4 dage – så der er rigtig mange ting, der skal prøves af og sættes i gang. Det er sin sag at beskæftige 23 damer med forskellige nye aktiviteter samtidig.

Unika tæpper med udgangspunkt i genbrug og lokal kreativitet

En af de nye ting, som skal trylles frem på turen er babytæpper. Unika tæpper produceret for at effektivisere vores brug af det hundedyre økologiske bomuldsstof. Saraswoti har lavet patch work puder til de to piger, der har fået babyer og da de faktisk er rigtig fine, får hun lov at starte det første tæppe. Straks bliver alting pludselig alt for lige og pænt og KV må gennem Pooja forklare, at det skal være mindre ensartet og mere som de puder hun allerede har lavet.

KV og Pooja instruerer Saraswoti

Her er en ny bror til Peekaboo blue og Peek a Boo Yellow ved at se dagens lys.

Lille Asha og Nisha arbejder godt sammen

Nisha og Asha med de nye kaffehætter

Kreativitet på nepalesisk
En anden ny ting, som er superspændende er, at nogle af broderidamerne har fået til opgave at lave et broderi efter deres eget hoved. For at se, hvad de faktisk kan. ”Først var de helt blanke, men så snart vi kom med nogle eksempler, gik de i gang”, forklarer KV og resultatet er forbavsende fint: Fugle og forskellige blomster er vokset frem på stoffet. Forbavsende fordi selvstændigt initiativ ikke er noget, der påskønnes hos børn og unge i Nepal generelt. Som så mange gange før tænker jeg, at det nok er fordi, damerne aldrig har gået i skole og altså ikke har fået indprintet at det bedste i verden er at kopiere…

Øvelsen er første skridt mod nogle nye økologiske t-shirts, der som tæpperne bliver helt unikke…Dem kan man få et se i den nye web-butik, når den åbner….på torsdag!

Vi ses i morgen:)

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s