Første kvalitetscheks-besøg

Og så sluttede vores kursus i at lave fuglepuder og KV drog hjem til Danmark – efter at vi havde set hinanden nervøst i øjnene og sagt ”uha bare de nu kan finde ud af det” – kurset var nok lige kort nok kunne vi godt se, da vi var der – normalt ville man jo have fundet de kvikkeste, men her havde vi ALLE både dem med talent og dem uden….

For at støtte processen fremover har vi ansat Pooja som konsulent. Så allerede ugen efter KVs afgang tog Pooja med mig ned for at se til projektet igen. Her var der fabrikeret yderligere 50 puder og nogle af dem var rigtig fine. Der var lige 10 med forkert farve ansigt lyserød i stedet for hudfarvet…hm! Spurgte damerne hvorfor de her skulle ”laz lagyo” (=være generte) og det grinede de meget af – tror det er bedre at tackle det på den måde – det er jo ikke damer med jordens største selvtillid, så sure miner er ikke vejen frem.

En grund til et hus

Herudover fik jeg på mirakuløs vis de juridiske ting på plads omkring en grund til vores systue. Der er en ledig grund i landsbyen og det er en enkemand ved navn Hanuman, som har brugsretten. Da ingen i landsbyen har papirer på deres jord, var han jo ikke meget for at låne os jorden – for sæt nu kvinderne stjal den fra ham?

På kommunekontoret

Laxmi, Sabitri og Saraswoti på kommunekontoret

Så vi tog en tur på det lokale kommunekontor (måtte kun vente halvanden time før formanden dukkede op) og fik at vide at det var helt i orden at bygge en systue og samtidig lave en kontrakt på, at kvinderne i sygruppen ikke kan kræve jorden til andre formål eller udover en aftalt periode.

Menuka på Nanglos

Menuka kæmper med oversættelsen af kontrakten - vi var så sendt på den!

Nå, men aftalen blev at vi får lov at lave et hus og at mr. Hanuman og hans søn får et par meter i den ene ende til gengæld – alle kvinder skrev under eller satte en blæktommelfinger og så var den sag afgjort –hurra hurra – nogle gange kan ting gå rigtig stært i Nepal.

Møde om grunden

Endelig sent på dagen kom vi i gang med mødet om grunden

Pooja hjælper med at komme blæk på tommelfingre

Så blev der skrevet under! Pooja var en stor hjælp til at komme blæk på de mange tommelfingre hos de ca. 50% som ikke ku skrive deres eget navn

Hanuman skriver under

Og så blev det Hanumans tur til at sætte sit mærke

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s