Av min skal!

Så er der igen puder på vej til Danmark. Som sædvanlig ikke helt uden gnidninger. Stofmanden havde været så forudseende at bede kurrerfirmaet holde forsendelsen tilbage på vejen til Kathmandu hvis det regnede, og det gjorde det selvfølgelig! Så vores ting hang et stykke tid i Narayanghar mens uret tikkede og årets store hindu-højtid Dashain nærmede sig. Efter regnen måtte vi så vente igen pga. af en personpåkørsel – der er stort set kun en vej til Kathmandu og den er ikke bred….

Heldigvis havde Stofmanden fået kurrerfirmaet til at sende vores ting som noget af det første, da vejen endelig var både farbar og åben, så nu er det hele på vej 🙂

Damerne i Soiya er gået på Dashain ferie. Unge Neelam desværre med hul i hovedet. På damernes sidste arbejdsdag havde de besøg af Radio Lumbini, som ville have gang i deres lyttergruppe. I den gruppe deltager Bishnu Kumal, landsbyens fineste dame, der ikke længere er med i systuen, da hendes datter Neelam løb væk med sønnen i byens anden “førende” familie. Da Neelams mand er Musahar og hun selv fra kasten Kumal, blev der stor opstandelse og siden har mor og datter ikke talt sammen. Neelam bor nu med mand og nyfødt baby sammen med sin svigerfamilie og er en af vores dygtigste broderi-piger. Nå, men hendes mor Bishnu blev så vred på datteren ved mødet, at hun smed en stol i hovedet på hende! Pigen røg på hospitalet ekskorteret af sin svigermor og flere andre.
Fra nu af er Bishnu Kumal ikke velkommen ved systuen eller rettere har forbud mod at komme. Der er ikke så mange andre steder i landsbyen hvor der er stole man kan smide med:)

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s