Nye former og kurver

Vi betaler vores syersker hver måned, derfor skal de selvfølgelig lave noget fornuftigt. De sidste 2 uger har de dog haft ferie, mod at lægge en ekstra indsats når de nye stoffer og mønstre kommer. Som optakt til de nye ting, kører vi i denne uge, et sykursus, som går ud på, at alle skal øve sig i at sy alle mulige faconer, rundt spidst, kantet. Samtidig skal Mangali og de piger der hjælper hende med at stryge, lære at stryge rundt om en papskabelon.

Alt sammen ikke noget der behøver være nogen ben i, de er jo ret dygtige efterhånden, men at forklare øvelserne for Menuka…det var en udfordring. “It is just a test” vrælede jeg ned i røret indtil det gik op for mig, at hendes ordforråd manglede ordet test (“hvordan skal den se ud? Er det en ny fugl?” blev hun ved med at sige), “for learning” prøvede jeg så og det hjælp lidt. Til sidst måtte jeg dog give op og sætte et skype-møde op med Pooja i Kathmandu. Ved fælles hjælp fik KV og jeg så endelig forklaret Pooja hvordan prøverne skulle laves (undertegnede med computer svævende i sære vinkler for at fange KVs anvisninger med strygejern og stof med computerens web-cam).

Nu har Menuka i følge Poojas udsagn forstået opgaven og alle er klar til at starte op morgen tidlig – puha!

Sita, Saraswoti, Sabitri og Ranchana med vores fantastiske nye tæpper

Vores fantastiske nye tæpper, som fås hos Nova møbler på Nørrebrogade

Er en voldelig mand bedre end ingen mand?

Når Pooja om 1o dage drager til Soiya, var det planen at hun skulle bringe Sita og hendes børn med tilbage til Kathmandu. Sitas mand Narayan har banket hende mange gange og skred til sidst med en anden kvinde. Siden har Sita kæmpet for at få skilsmisse og for retten til den jord hendes og Narayans lille lerhus står på. Sidstnævnte er nok en utopi, da ingen af landsbyboerne ejer deres jord eller har nogen form for nedskrevet ret til den. Der er altså både en svigerfamilie og en hel del jordrettighedskampagner mellem Sita og et permanent stykke land. Da Narayan begyndte at opsøge hende og banke hende igen, besluttede hun at forlade Soiya med Poojas hjælp. Nu er Narayan så pludselig vent om og vil tilbage til hende, lover bod og bedring og har droppet sin nye kæreste….Sita er i vildrede “alle har brug for en” som hun siger til Menuka og spørgsmålet er også om det ikke er pest eller kolera: “bo med voldelig mand” eller “leve alene i byen i lille mørk lejlighed med sine børn de næste mange år” – tja tiden må vise hvad hun vælger.

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s