Hunchha?

Vi er godt i gang med pude-kurset. Hver dag mødes 11 kvinder, sylærer Goma og så Karen Vibeke og Pooja udenfor Ashas hus for at gå i gang med  formiddagskurset.

“Hurra good ! ” alle klapper af Mangali som kan presse stof med et strygejern, fordi hun har arbejdet i Saudi Arabien (måtte i parantes bemærket tage hjem derfra i utide fordi hendes mand havde en affære!).

It doesnt matter what you do – you get the same money” understreger Karen Vibeke og afslutter med et:

“Hunchha? (ok?)”

Vi svinger mellem optur og nedtur – spørgsmålet presser sig på: Kan de gøre det her selv?

KV og kvinderne udenfor ved klippebordet

I går var det forresten store councelling dag: Alle fortalte om fordrukne utro ægtemænd og vold – eller ikke alle naturligvis, men lovlig mange. Det var Pooja vores fantastiske tolk, der lagde øre til, dagen efter kom unge Laxmi så med cigaretbrændemærker på huden!!. Håber virkelig, at vi kan støtte kvinderne på den front også!

Markarbejde på retur
En anden ting vi fandt ud af i går er, at der faktisk ikke er særlig meget arbejde mere på markerne. De rige har solgt og er flyttet nordpå til Kathmandu og dem som har købt dyrker ikke pga maoisterne – vi har også set en del jord som er udstykket til beboelse, så det er nok også et problem. Desuden har Radio Lumbini støttet de lokale i at forhandle bedre lønninger, med det resultat at antallet af måneder med arbejde er faldet drastisk fordi de lokale småbønder ikke kan betale så meget (før betalte man ca. 7 kr pr dag, nu skal man betale det dobbelte).

Ikke fedt for folk her på kort sigt, men gør dem jo klart mere interesserede i at lære at sy puder og betyder at vi kan starte langsomt op uden at miste folk.

I morgen har vi fridag – så tager vi til Butwal og får et bad og laver en slagplan for de sidste 3 dage af kurset.

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s