Endnu en frafalden

“Nisa Musahar har ikke været der de sidste 10 dage”, skriver Menuka og et par dage senere “nu har jeg snakket med hende, det er fordi hendes baby græder, så nu vil hun ikke komme mere, men hun vil gerne have 1000 rupees”. Nu kan jeg pludselig se en masse fornuft i at behandle alle ens, for hvor stopper det ellers? Søde yndige Nisa, som ikke ser ud til at være en dag over 16, har sikkert aldrig gjort noget som helst færdigt og med en baby, kan halvanden måneds sykursus da godt virke som mere end rigeligt, og når nu hende Shanti fik penge uden at dukke op….

Nisa med sin lille søn

Da vi startede i oktober, kan jeg huske, at Nisa bedyrede, at hun skam havde en, der kunne passe baby – hvad mon der er blevet af denne nogen? Nå, jeg har bedt Menuka gøre en ekstra indsats for at få Nisa til holde ud en måned til og bedt hende anbefale gruppens ledelse at give Nisa 800 rupees, altså svarende til 80% fremmøde. Menukas retorik ryger stadig meget hurtigt over i “Jeg gav dem penge” og “jeg sagde de skulle…” stilen. Det er helt sikkert ikke ondt ment, men nøj hvor sidder det godt fast: Hele den onde cirkel: “de er fattige og jeg må være overbærende, men så kan de heller ikke selv tage beslutninger” (og så pandangen hos dem: “vi kan ikke finde ud af noget..og så bliver vi snydt..” offer for alle – også sig selv faktisk).

Her i Danmark er vi næsten færdige med en pressemeddelelse og en hjemmeside. Det har været et supergodt samarbejde, hvor vi stort set har været enige. Lige bortset fra, at KV hælder til at det meste skal være stilrent og tekstløst, mens jeg insisterer på færrest mulige klik, selvom det nogle gang helt klart er mindre pænt. Føler mig understøttet af alle de “design” hjemmesider jeg har besøgt de sidste par måneder, hvor det har været ret svært at finde noget….Omvendt er det fedt, at arbejde sammen med nogen, som har et klart øje for stil og form og kan formulere sig omkring det.

I dag blev vi i øvrigt tilbudt hjælp til at få styr på importregler af en mor fra Thor og Askes børnehave “Tine” som pt er arbejdsledig, men ellers har siddet og arbejdet med import. Hurra hurra, at få hjælp til regeljungler er super!

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s